Steinerskolen på Nordstrand ligger praktfullt til med utsikt over Oslofjorden og gode utearealer.
 
Skolen har ti klasser og engasjerte lærere som innbyr til et godt læringsmiljø med mennesket i sentrum.

Steinerskolen på Nordstrand holder til i en gammel og flott bygning fra 1891 som opprinnelig huset Nordstrand middelskole, startet av Agnes Thorsen og bygget av arkitekt Hjalmar Welhaven. Skolen var den første høyere skole i Aker kommune. Steinerskolen overtok bygningen i 1997.

 

Steinerskolen på Nordstrand hadde første skolestart høsten 1997 i Solveien 113 etter en grundig rehabiliteringsprosess hvor de kommende elevers foresatte gjorde en betydelig innsats. Elever i 3 klasser begynte sin skolegang dette året, og siden har skolen vokst gradvis slik at det nå er én klasse på hvert trinn fra 1. t.o.m. 10. klasse.

 

Sommeren 2003 ble Villa Sigtun i Solveien 115 også overtatt av stiftelsen. Her holder 4. klasse til sammen med fritidshjemmet. Et nybygg i tilknytning til den gamle villaen ble ferdig i 2016 med plass til 2. og 3. klasse og en sal.

 

I det gule huset i Solveien 115C holder vår 1. klasse til.

Pedagogiske tekster om steinerpedagogikk.


 

For nye søkere:

Søk så tidlig som mulig, gjerne lenge før skolestart. Benytt søknadsskjema.

Søkere vil bli invitert til informasjonsmøter i forkant av inntaket til 1. klasse.

Kontakt skolen dersom du har spørsmål om opptak på nordstrand@steinerskolen.no 

(eller tlf. 23 38 47 90).

Last ned inntaksreglementet som PDF-fil

Søknadsskjema

 

 

 


 

 

 

NOR59

Nordstrandhøgda strykeorkester

Steinerskolen på Nordstrand har etablert et nært samarbeide med NOR 59 (Nordstrandhøgda Strykeorkester), der Magnus Reymert er en av de ledende ildsjelene.

Det hele begynte med at vi knyttet til oss Magnus Reymert som fiolinlærer for vår daværende 3. og 4. klasse. Dette arbeidet resulterte i et stort engasjement og en levende interesse for strykere (fiolin og cello) på skolen, der svært mange elever fra de to nevnte klasser, og deretter elever fra yngre klasser, begynte å spille privat.

Denne levende interessen førte igjen til at skolen gikk inn i et nært samarbeide med NOR 59. Dette innebærer at strykeorkesteret og dets lærere låner våre lokaler flere dager i uken både til undervisning av enkeltelever og til ulike samspillgrupper - kvartetter, kvintetter og orkestre på ulike nivåer med ulike aldersgrupper.

Det vil si at det er et intenst og levende musikkliv på skolen, både i og utenfor skoletiden. Og hele tiden rekrutteres det nye deltagere til strykeorkesteret fra ”egne rekker”.

I tillegg til at dette oppleves som en berikelse for skolen, er vi også glade for på denne måten å ha kontakt med elever, lærere og foreldre fra andre skoler og miljøer i nærområdet.

NOR59